Home | Info | Webshop | Kinder- en personeelsfeestjes | Contact
 
 
 

Historisch overzicht

Omstreeks 1910-1915 is het pand aan de hulsdonksestraat 48 gebouwd. Hier begon de toenmalige bewoner Dhr Buijs een touwslagerij / anex bakkerij. Na verloop van jaren verdween de touwslagerij en richte Dhr Buijs zich op het bakkersvak. Daar in Roosendaal rond die jaren nog geen supermarkten had en Roosendaal meer dan veertig bakkers had, was het flink aanpoten en een goede kwaliteit leveren voor de toenmalige bevolking van Roosendaal en omstreken. En dit met de karige middelen die toen beschikbaar waren, lukte het hem toch om zich staande te houden.

Na jaren heeft Dhr Stols, welke toen de schoonzoon van Dhr Buijs was weer van hem overgenomen. Tijdens deze jaren heeft de bakkerij zich een naam verworven, als zijnde van goede bakker met lekker worstenbrood,en breide het bedrijf uit. Welke in die tijd makkelijker ging doordat er in de omgeving meer huizen, ziekenhuizen en bedrijven zich vestigde in Roosendaal.

Vanaf 1980 werkte Dhr Croonen voor Dhr Stols. In 1992 heeft Dhr Croonen, die reeds 12 jaar werkzaam was bij Dhr Stols, het op zijn beurt weer overgenomen van zijn voormalige werkgever, en de kneepjes van het vak geleerd.

Vandaag de dag is er sindsdien weinig veranderd. Waar nog steeds op dezelfde ambachtelijke wijze het brood en andere verse producten worden gemaakt als 50 jaar geleden. En nog steeds een naam heeft hoog te houden als warme bakker. Vandaag de dag telt Roosendaal nog hooguit vijf zelf bakkende bakkers welke allemaal garant staan voor hun kwaliteit producten.

Al tijdens de jaren onder Dhr Buijs was de familie en indirect die van de familie Croonen met elkaar bekend. Het toeval wil dat Dhr Buijs en de grootvader van de huidige bakker Dhr Croonen goed met elkaar bevriend waren.

 

Copyright © 2011 Bakkerij G.Croonen. Alle rechten voorbehouden. powered by: Chance CMS